Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.490 Ft
Menny.:db

Akácméz 250 g

2.490 Ft
Menny.:db

Leírás

A, mint antioxidáns és antibakteriális

A fehér akác Észak-Amerikában őshonos, amelyet Jean Robin, a párizsi botanikus kert igazgatója 1601-ben hozott be Európába. Magyarországon először 1710-ben, Erdődy gróf pozsonyi kertjében ültették.  A XIX. század első felében már felismerték azt a kedvező tulajdonságát, hogy homokos, száraz talajon is kiválóan megél. A futóhomok megkötésére kiválónak bizonyult, különösen az Alföldön figyelhető meg talajmegkötő hatása.  Tessedik Sámuel szarvasi evangélikus lelkész sokat tett az akác Magyarországon történő meghonosítása érdekében. 2014-ben az akácfa és az akácméz Hungarikummá lett nyilvánítva. Az Európai Unió mézkereskedelmének 40%-át hazánk szolgáltatja, ebből 15-20% akácmézből származik.

Élettani hatása:

  • Gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban.
  • A flavonoidokban gazdag étrend csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát, beleértve a szívbetegségeket és bizonyos ráktípusokat.
  • ta-karotint tartalmaz. 

A béta-karotinban gazdag ételek és kiegészítők fogyasztása javítja az agyműködést és a bőr egészségét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Kiszerelés 250 g