Hozzávalók:
- 4 dl langyos víz
- 1 evőkanál cukor
- 3 teáskanál só
- 2 teáskanál bazsalikom
- 2 tasak instant élesztő
- 75 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg feketeköményes gomolya
- 6 darab aszalt paradicsom
Elkészítés:
Az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk. A gomolyát lereszeljük/apróra vagdossuk.
A hozzávalókat egy nagy dagasztótálba tesszük, majd kézzel összedolgozzuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük a simára dagasztott kenyértésztát.
Egy vajjal kikent, liszttel kiszórt kenyérformába (vas sütőedény, vagy jénai) helyezzük a tésztát, és újabb 15 percig pihentetjük. A tetejét tetszőleges vágásokkal díszítjük, és megkenjük olajjal. Légkeveréses sütőben 180 fokon 30-45 perc alatt megsütjük. (Ha a sütőnek van kenyérsütő funkciója, bátran használhatjuk azt is!)