Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aszalt paradicsommal sült házi kenyér

Falucska
2022. 04. 06. 11:48:00
Aszalt paradicsommal sült házi kenyér

Ne féljünk otthon kenyeret sütni, hiszen egyszerűbb, mint gondolnánk. Nem kell túlgondolni, vágjunk bele!

A különleges hozzávalóktól pedig igazán egyedi ízeket érhetünk el...

Hozzávalók:

- 4 dl langyos víz

- 1 evőkanál cukor

- 3 teáskanál só

- 2 teáskanál bazsalikom

- 2 tasak instant élesztő

- 75 dkg liszt

- 1 evőkanál olaj

- 10 dkg feketeköményes gomolya

- 6 darab aszalt paradicsom

 

 

Elkészítés:

 

Az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk. A gomolyát lereszeljük/apróra vagdossuk.

A hozzávalókat egy nagy dagasztótálba tesszük, majd kézzel összedolgozzuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük a simára dagasztott kenyértésztát.

Egy vajjal kikent, liszttel kiszórt kenyérformába (vas sütőedény, vagy jénai) helyezzük a tésztát, és újabb 15 percig pihentetjük. A tetejét tetszőleges vágásokkal díszítjük, és megkenjük olajjal. Légkeveréses sütőben 180 fokon 30-45 perc alatt megsütjük. (Ha a sütőnek van kenyérsütő funkciója, bátran használhatjuk azt is!)