Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kolbászos-lecsós tarhonya

Falucska
2022. 02. 28. 15:33:11
Kolbászos-lecsós tarhonya

Ez az egyszerű, magyaros ízvilágú recept valamilyen formában szinte minden háztartásban egyszer megfordul. Elárulom: nálunk többször is smiley

Ha nem szeretitek a csípőset, nyugodtan lehet csemege kolbásszal helyettesíteni!

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

A kolbászt karikákra vágjuk, és lepirítjuk úgy, hogy a saját zsírját kiengedje, majd szűrőkanállal kiszedve a zsiradékból, félretesszük.

Az így megmaradt kolbászzsíron sötét arany színűre pirítjuk a tarhonyát, és felöntjük az elkészített alaplével. Ezután visszatesszük bele a kolbászkarikákat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, és közepes lángon, néha megkavarva készre főzzük (ha esetleg nem találjuk elég puhának a tarhonyát, még felönthetjük egy kis vízzel, és tovább főzhetjük, ha szükséges).

Amikor a kolbászos tarhonya megpuhul, ráöntjük a lecsót, ezzel összeforraljuk, rászórjuk a petrezselymet, elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról recept