Hozzávalók:
- 500 g füstölt félszáraz kolbász (csípős vagy csemege)
- 600 g házi tarhonya
- 2 l alaplé (ezt készíthetitek remek zöldségmixünkkel)
- só, bors
- petrezselyem
- padlizsános lecsó
Elkészítés:
A kolbászt karikákra vágjuk, és lepirítjuk úgy, hogy a saját zsírját kiengedje, majd szűrőkanállal kiszedve a zsiradékból, félretesszük.
Az így megmaradt kolbászzsíron sötét arany színűre pirítjuk a tarhonyát, és felöntjük az elkészített alaplével. Ezután visszatesszük bele a kolbászkarikákat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, és közepes lángon, néha megkavarva készre főzzük (ha esetleg nem találjuk elég puhának a tarhonyát, még felönthetjük egy kis vízzel, és tovább főzhetjük, ha szükséges).
Amikor a kolbászos tarhonya megpuhul, ráöntjük a lecsót, ezzel összeforraljuk, rászórjuk a petrezselymet, elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.