Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magvas pogácsa teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Falucska
2022. 06. 14. 16:27:00
Magvas pogácsa teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Egészséges nasi a kirándulásokhoz!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Tegyük a kenyérsütő gépbe a tejet, majd a száraz anyagokat, és a dagasztás programmal készítsük el a tésztát (ha kézzel készítjük, először 1 dl langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt, majd gyúrjuk össze a tésztát, és kelesszük duplájára meleg helyen, fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki).
  2. Ha kész a kelesztés, NE gyúrjuk át még egyszer, csak nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra, és kés hegyével húzzunk átlós csíkokat 2-3 mm mélyen.
  3. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a mintákat (a leeső részeket gyúrjuk össze, nyújtsuk, és szaggassuk ki, amíg van maradék), tegyük kivajazott tepsire, és hagyjuk pihenni meleg helyen 20 percet.
  4. Üssük, és verjük fel a tojást, majd kenjük meg a pogácsák tetejét (az oldalára ne folyjon, mert akadályozza az emelkedést).
  5. Gyújtsuk be a sütőt, és süssük aranybarnára a pogácsákat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról recept