Hozzávalók:
- 500 g marha hátszín
- 1 db lime
- 5 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál chili szósz
- 2 dl szójaszósz
- 6 szelet füstölt gomolya
- 1 csokor újhagyma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kaliforniai paprika (sárga)
- 3 csipet feketebors
Elkészítés:
A hátszínt 1-2 cm-es, kb. tenyérnyi szeletekre vágjuk, és beletesszük egy edénybe. Annyi szójaszószt öntünk rá, hogy ellepje a szeleteket, ez lesz a pácunk alapja. Ráöntjük a mézet, a chili krémet, egy fél lime levét, 3 csipet borsot, majd kézzel jól összekeverjük. Hagyjuk egy órán át pácolódni.
Eközben felszeleteljük a sajtot, a zöldségeket pedig hosszúkás szeletekre vágjuk.
A húst kiterítjük egy vágódeszkára, és ízlés szerint belerakjuk a sajtot és a zöldségeket.
Ezután a húst megpróbáljuk úgy összetekerni, hogy minél több sajt és zöldség maradjon benne, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük a szeletet.
A grillt jól előmelegítjük 250-300 fokra, a rácsokat beolajozzuk, majd a húst rátesszük.
10-12 percig sütjük és nagyjából percenként forgatjuk az elkészült tekercseket. Nem szabad túlsütni, ezért folyamosan figyeljük a tekercsek szélét. Amint már csak egy vékony csíkban rózsaszín, vegyük le a grillről és nagyjából 15 percig, alufóliával letakarva pihentessük.
Ezalatt kis lábosban felforraljuk a pácot, míg sűrű, szószos állagot nem kapunk. Szeletelés után ezzel a szósszal meglocsoljuk a húst.