Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézes-chilis grillezett hátszín steak

Falucska
2022. 04. 20. 14:59:00
Mézes-chilis grillezett hátszín steak

Indul a grillszezon!

Az egyik kedvencünk az édes és a csípős íz keverékének harmóniája, amely viszonylag rövid idő alatt teljesen átjárja az ízletes húst.

Hozzávalók:

- 500 g marha hátszín

- 1 db lime

- 5 evőkanál méz

- 2-3 evőkanál chili szósz

- 2 dl szójaszósz

- 6 szelet füstölt gomolya

- 1 csokor újhagyma

- 1 db kaliforniai paprika (piros)

- 1 db kaliforniai paprika (sárga)

- 3 csipet feketebors

 

 

Elkészítés:

A hátszínt 1-2 cm-es, kb. tenyérnyi szeletekre vágjuk, és beletesszük egy edénybe. Annyi szójaszószt öntünk rá, hogy ellepje a szeleteket, ez lesz a pácunk alapja. Ráöntjük a mézet, a chili krémet, egy fél lime levét, 3 csipet borsot, majd kézzel jól összekeverjük. Hagyjuk egy órán át pácolódni.

Eközben felszeleteljük a sajtot, a zöldségeket pedig hosszúkás szeletekre vágjuk.

A húst kiterítjük egy vágódeszkára, és ízlés szerint belerakjuk a sajtot és a zöldségeket.

Ezután a húst megpróbáljuk úgy összetekerni, hogy minél több sajt és zöldség maradjon benne, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük a szeletet.

A grillt jól előmelegítjük 250-300 fokra, a rácsokat beolajozzuk, majd a húst rátesszük.

10-12 percig sütjük és nagyjából percenként forgatjuk az elkészült tekercseket. Nem szabad túlsütni, ezért folyamosan figyeljük a tekercsek szélét. Amint már csak egy vékony csíkban rózsaszín, vegyük le a grillről és nagyjából 15 percig, alufóliával letakarva pihentessük.

Ezalatt kis lábosban felforraljuk a pácot, míg sűrű, szószos állagot nem kapunk. Szeletelés után ezzel a szósszal meglocsoljuk a húst.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról recept