Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Narancsos-mézes húsvéti krémes

Falucska
2022. 03. 30. 20:29:07
Narancsos-mézes húsvéti krémes

A mézes-krémeseknek számtalan fajtája létezik, ízesítésüknek csak a fantáziánk szab határt. A narancsos-kakaós változat garantált siker arat húsvétkor is!

Hozzávalók:


A tésztához:

- 60 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 6 dkg kakaópor

- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna

- csipet só

- 15 dkg puha vaj

- 6 evőkanál folyékony méz

- 2 egész tojás

- 4-5 evőkanál tejföl

Krém:

- 4 narancs reszelt héja

- 4 narancs leve

- annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék

- 8 púpos evőkanál liszt

- 4 tojássárgája

- 25 dkg porcukor

- 25 dkg vaj

Máz:

- 15 dkg étcsokoládé

- 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

 

A tésztához külön keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a vajat, mézet, tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható legyen. A kinyújtott tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben egyenként megsütjük a lapokat kb. 8-10 perc alatt.

A krémhez a lisztet, tojássárgákat és a cukrot egy edénybe mérjük, hozzáreszeljük a narancsok héját és csomómentesre keverjük a tejjel és a narancslével.

Kis lángon felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Amikor már csak langyos, akkor jól kihabosítjuk a vajjal.

A krémet 3 részre osztjuk és a lapok közé töltjük. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a tészta a krémmel jól összepuhuljon. Másnap a tejszínt a csokival összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Dermedésig visszatesszük a hűtőbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról méz recept