Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 6 evőkanál folyékony méz
- 2 egész tojás
- 4-5 evőkanál tejföl
Krém:
- 4 narancs reszelt héja
- 4 narancs leve
- annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék
- 8 púpos evőkanál liszt
- 4 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához külön keverjük össze a szárazanyagokat, majd adjuk hozzá a vajat, mézet, tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható legyen. A kinyújtott tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben egyenként megsütjük a lapokat kb. 8-10 perc alatt.
A krémhez a lisztet, tojássárgákat és a cukrot egy edénybe mérjük, hozzáreszeljük a narancsok héját és csomómentesre keverjük a tejjel és a narancslével.
Kis lángon felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Amikor már csak langyos, akkor jól kihabosítjuk a vajjal.
A krémet 3 részre osztjuk és a lapok közé töltjük. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a tészta a krémmel jól összepuhuljon. Másnap a tejszínt a csokival összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Dermedésig visszatesszük a hűtőbe.