Hozzávalók (kb. 4 főre):
- 4 szál nagyobb répa
- 500 g feketeköményes gomolya sajt
- 100 ml olaj (a sütéshez)
- 8 ek liszt
- 2 db tojás
- 2 tk paprika
- só, bors
Elkészítés:
A megpucolt répát nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük, a gomolyasajttal együtt. Egy mély serpenyőben alacsony lángon hevíteni kezdjük az olajat.
A répa-sajt keverékhez hozzáadjuk a lisztet, tojást és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
A forró olajba kb. 1-1 evőkanálnyi keverékből korongokat formázunk, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megsütjük őket. Ne tegyünk túl sok korongot a serpenyőbe, inkább több körben süssük ki a korongokat. Amikor megsültek, papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
Melegen, önmagában, vagy mártogatóssal tálaljuk.