Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Répás-gomolyás korongok

Falucska
2022. 04. 13. 11:42:00
Répás-gomolyás korongok

Ezek a korongok tökéletes választásnak bizonyulnak a húsvét hétfői vendégváráshoz! Önmagukban, vagy mártogatóssal tálalva is megállják a helyüket.

Hozzávalók (kb. 4 főre):

 

- 4 szál nagyobb répa

- 500 g feketeköményes gomolya sajt

- 100 ml olaj (a sütéshez)

- 8 ek liszt

- 2 db tojás

- 2 tk paprika

- só, bors

Elkészítés:

 

A megpucolt répát nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük, a gomolyasajttal együtt. Egy mély serpenyőben alacsony lángon hevíteni kezdjük az olajat.

A répa-sajt keverékhez hozzáadjuk a lisztet, tojást és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük. 

A forró olajba kb. 1-1 evőkanálnyi keverékből korongokat formázunk, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megsütjük őket. Ne tegyünk túl sok korongot a serpenyőbe, inkább több körben süssük ki a korongokat. Amikor megsültek, papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.

Melegen, önmagában, vagy mártogatóssal tálaljuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról recept