Hozzávalók:
Kevert tészta
- 2 db tojás
- 1,5 dl étolaj
- 1,25 dl kefír
- 18 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 7 dkg keserű kakaópor
- 1,5 tk szódabikarbóna
Töltelék
- 0,5 üveg szilvalekvár
Krém
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A kefirt, olajat, tojást egyik tálban, és a tészta száraz összetevőit egy másik tálban összekeverjük, majd a két keveréket egymással elvegyítjük, óvatos mozdulatokkal. Az így kapott nyers tésztát egy átlagos méretű tortaformába öntjük, és kb. 170 fokos sütőben puhára sütjük.
A krémhez az étcsokoládét a habtejszínnel gőz fölött felolvasztjuk és kihűtjük. A mascarpone-t habverővel fellazítjuk, majd összedolgozzuk a csokoládés tejszínnel. Az így elkészült krémet hűtőbe tesszük egy kis időre.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és az alsó részét megkenjük a szilvalekvárral. Erre borítjuk a csokis krém felét úgy, hogy a lekvár és a krém azonos vastagságú legyen, majd ráhelyezzük a tészta felső részét. A torta tetejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint (csokireszelékkel, tortacukorral, esetleg félbevágott szilvával) díszítjük.