Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szilvalekváros csokitorta

Falucska
2022. 03. 09. 14:55:00
Szilvalekváros csokitorta

Mára egy kreatív édességet hoztam Nektek, ami garantáltan nem diétás, viszont cserébe kalóriadús és mennyei! wink

Hozzávalók:

Kevert tészta

- 2 db tojás

- 1,5 dl étolaj

- 1,25 dl kefír

- 18 dkg liszt

- 18 dkg porcukor

- 7 dkg keserű kakaópor

- 1,5 tk szódabikarbóna

Töltelék

- 0,5 üveg szilvalekvár

Krém

- 20 dkg étcsokoládé

- 25 dkg mascarpone

- 2 dl habtejszín

 

 

Elkészítés:

 

A kefirt, olajat, tojást egyik tálban, és a tészta száraz összetevőit egy másik tálban összekeverjük, majd a két keveréket egymással elvegyítjük, óvatos mozdulatokkal. Az így kapott nyers tésztát egy átlagos méretű tortaformába öntjük, és kb. 170 fokos sütőben puhára sütjük.

A krémhez az étcsokoládét a habtejszínnel gőz fölött felolvasztjuk és kihűtjük. A mascarpone-t habverővel fellazítjuk, majd összedolgozzuk a csokoládés tejszínnel. Az így elkészült krémet hűtőbe tesszük egy kis időre.

A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, és az alsó részét megkenjük a szilvalekvárral. Erre borítjuk a csokis krém felét úgy, hogy a lekvár és a krém azonos vastagságú legyen, majd ráhelyezzük a tészta felső részét. A torta tetejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint (csokireszelékkel, tortacukorral, esetleg félbevágott szilvával) díszítjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főzz a falucskáról recept