Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gazduram

Hagyományos technológiával, 100 %-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozásban, teljes mértében a magyar agrár- és élelmiszeripari hagyományokat követve születtek meg a Gazduram termékek, és jutnak el egyre szélesebb körben, egyre több magyar család asztalára a természetes, egészséges és valóban magyar termelői hagyományokból fakadó táplálkozás jegyében.

A napraforgóolajuk 2012-es piacra kerülésének már első fél évében nagy sikert aratott a Hajdúszoboszlói Termelői Piacon: vásárlóik keresni kezdték a többi, hidegen sajtolt olajat pl. a repceolajat is. A repceolaj sikere után többen érdeklődtek olyan olajról, ami segíthet a csontritkulásban is, így született meg a mákolaj, s innentől kedve minden további terméküket úgy vezették be, hogy megnézték, hogy az adott évben mire van igény a vásárlók körében. Így jöttek sorban a tökmagolaj, lenolaj, dióolaj, szőlőmagolaj és végül a gyakori pajzsmirigy problémákat segítő máriatövis-olaj. További termékcsaládjaik pedig a minőségi és természetes alapanyagokra épülő étkezés minél szélesebb körének megalkotási vágyából születtek meg, szintén a fogyasztói piac igényeit kielégítve.

Első lépéseként 2013-ban már megtartották a saját földjükön megtermelt búzamennyiség egy részét, és vásároltak egy 50 kg/óra teljesítményű kis malmot, ahol elkezdték az egészséges kenyér alapját képező búzalisztet őrölni. Teljes kiőrlésű kenyér- és finomlisztet állítanak elő magas minőségben, de emellett termelnek tönkölybúzát, rozsot, és ebből is lisztet készítenek. A lehetőségeiket teljesen kihasználó törekvésük jegyében a meglévő, 2 hektáros szilvásukra és szintén 2 hektáros vegyes gyümölcsösükre építve a termés egy részéből cukortól és tartósítószerektől mentesen rézüstben lekvárt, illetve aszalványt és ivólevet is készítenek hajdúszoboszlói manufaktúrájukban.

 

 

Rendezés: