Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heit Torma

Heit Torma Termékcsalád  “Minden ízében egészség”

 

terkep_hatterrel

 

Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen, a magyar torma hazájában. 2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot. A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.

 

Termékeink nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot.

Tormáink cukormentes változatban is beszerezhetőek.

Válasszon mindenki magának ízlése szerint egyedülálló tormarepertoárunkból, melyeket családi receptjeink alapján készítünk el, a kézműves termékek legmagasabb gyakorlati színvonalán!  

 

A tormáról

 

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is ismert. Gyomorbajokra kiváló, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is van. 

Debrecen vonzáskörzetében hozzávetőlegesen 1200 hektáron termesztenek tormát, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma a téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál.

 

Gyógyszerek helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is!

Rendezés: