Leírás
A mákolaj magas kalcium és foszfortartalma miatt ideális a kalciumpótlásra, ugyanis rendszeres fogyasztásával megnőhet a csontok kalciumtartalma.
A mákolaj kedvező hatásai
● hatása van a csontritkulás megelőzésében és kezelésében
● gazdag vasforrás, ezért vérszegénységben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása
● elősegíti a magas vérnyomás csökkentését
● kedvező zsírsav összetételének köszönhetően segítségével megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása
● erősíti az idegrendszert, csökkenti az idegfájdalmat, nyugtató hatású
● normalizálja a vér koleszterinszintjét
● fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
● jótékony hatással van a sebek gyógyulására
● növeli a szellemi teljesítőképességet
A mákolajat használhatjuk belsőleg és külsőleg egyaránt.
Kellemes íze és illata alkalmassá teszi saláták, joghurt, túró vagy akár meleg mártások, levesek ízesítésére. Figyeljünk rá, hogy semmilyen formában se hevítsük a hidegen préselt olajakat! Ízesítésen kívül kúraszerűen alkalmazhatjuk: reggel éhgyomorra és este egy teáskanálnyi mennyiség megivásával.
Külsőleg használhatjuk hajpakolásként, amelyet nem kell lemosni, vagy testápolóként, akár önmagában, akár a kedvenc krémünkhöz adva.
Paraméterek
Kiszerelés | 250 ml |