Leírás
A tökmagolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásai:
- Tele van értékes vitaminokkal, mint például A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin
- Gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben is. Van benne kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, nátrium, mangán, réz és szelén
- Csökkenti a gyulladásokat
- Serkenti és erősíti az immunrendszert
- Antioxidáns-tartalma miatt védelmet nyújt a sejtek, szövetek számára
- Segít megelőzni a prosztata problémákat
- Fokozza a libidót
- Segíthet megakadályozni a terhesség korai szakaszában kialakuló spontán vetélést.
- Csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, így csökkenti a szívinfarktus kialakulásának esélyét
- Jót tesz az agyi keringésnek, rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy elkerüljük a memóriazavarokat és az emlékezetkiesést
- Lassítja az érelmeszesedés folyamatát
- Méregtelenít
- Segíthet a sav-lúg egyensúly helyreállításában.
- Orvosolni képes egyes emésztőrendszeri betegségeket: reflux, puffadás, hasi görcs, émelygés
- Erősíti az idegrendszert
- Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet
- A tökmagolaj gazdag E-vitaminban és cinkben, így egészségessé teszi a bőrt és vitalizálja a hajat
- Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel segítséget nyújt a zsírszövetek lebontásában
Felhasználása:
Fontos, hogy a hidegen préselt olajakat nem szabad hevíteni, sem önmagukban, sem pedig az ilyen olajat tartalmazó ételt!
Csepegtethetünk pirítósra, vagy az olajat különféle szendvicskrémekhez is felhasználhatjuk (tejföl vagy túró, só, fokhagyma és tökmagolaj keverékével).
Krémlevesek tetejére locsolva is különleges ízélményt ad. Az őszi, téli hűvös időben nagyon jól tud esni.
Paraméterek
Kiszerelés | 250 ml |